Tu știai câte persoane cu handicap ar trebui să fie angajate într-o companie?

Poate nu știai câte persoane cu handicap trebuie angajate într-o companie, dar află că sunt o mulțime de resurse. #ROportunități Înapoi Acasă (pentru că și aici, în România sunt oportunități).

Cred că oricine știe prietenul prietenului care cunoaște o persoană cu dizabilități în căutarea unui loc de muncă. Dacă vrei să ajuți și să vezi dacă la tine la muncă există vreo oportunitate, află că „autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați (alin.2, art.77)

Dacă organizațiile nu respectă această prevedere, ele trebuie să plătească o taxă la bugetul de stat. Reîncepând de anul acesta, legea permite companiilor și instituțiilor să folosească jumătate din suma datorată pentru a achiziționa produse și servicii de la unitățile protejate.”

Și uite că ne-a dat Cristia China Birta mură-n gură o altă știre, aceea că „orice companie sau instituție publice care au peste 50 de angajați poate achiziționa, fără costuri suplimentare, produse de la Atelierul de Pânză, unitate protejată a ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă.”

Pentru detalii, dă un e-mail pe contact@atelieruldepanza.ro.

Nu uita, discriminarea poate fi de orice formă, dacă poți ajuta la combaterea ei, ai mai sus 2 resurse, o lege și un proiect care poate merge oferit mai departe drept exemplu.

Legile sunt făcute pentru noi, dacă noi nu învățăm să ne folosim de ele (așa cum sunt, bune sau rele), alții o vor face pentru noi.

Mulțumesc pentru că ai citit acest articol și aștept să revii cu sugestii aici sau pe pagina de Facebook și în Comunitatea Vreau Înapoi Acasă.

Publicat de Loredana Dobrea

Sunt sociolog colaborator în cadrul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală, absolventă a Masterului de Antropologie și Dezvoltare Comunitară și sunt pasionată de zona culturală și social media. Îmi place să mă inspir din experiențele trăite alături de oamenii din jurul meu și mi-ar plăcea să ofer și eu, la rândul meu, inspirație. Totodată pe îmi doresc să dezvolt proiecte pentru comunitate și educație. În timpul liber îmi exploatez creativitatea prin intermediul voluntariatului și activităților creative. Un vis foarte nebunesc este să călătoresc în Asia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: