Sport, alimentație acasă și motivarea în pandemie. #sfatutil

acasa sport

Mergem mai departe în Săptămâna Europeană a Sportului. Azi vorbim despre sănătate mentală, și despre cum te poți ține de programul de mișcare. La final venim cu 2 propuneri de #sport acasă, pe care să le poți face și tu! #sfatutil.

Rupem sloganul de „sport acasă” și te îndemnâm să lărgești mediul în care te miști. Îți propunem să ieși afară la o tură de alergat în cartier. Iar dacă mergi la birou, să îți iei zece minute pentru exerciții fizice.

Tu știi cât de mult te-a afectat faptul că ai stat în casă mai mult decât de obicei în ultimele luni?

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea confirmă faptul că efectele unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți atrag după sine: tulburări de memorie, dezorientare, sau lipsa coordonării.

Aș adăuga chiar și scăderea motivației, apatia și o nevoie mai mare a creierului de a consuma alimente care să crească nivelul de dopamină. Acel mâncat compulsiv, acea necesitate de a ronțăi mai mult, poftele au șanse mult mai mari să reapară în viața noastră.

acasa sport saptamana europeana

Pentru a evita sau trata deja aceste efecte negative ale lipsei de mobilitate din ultima vreme, îți oferim câteva sfaturi, despre cum să discuți și să te îndemni la activitate psihică și fizică.

4 moduri în care să te menții motivat acasă

  1. Alege o activitate care să îți facă plăcere (eu am redescoperit săritul corzii, care este extrem de benefic pentru întreg organismul. Trebuie doar să ai grijă la câteva elemente de bază pentru a te antrena corect. Ai aici un video despre cum să înveți să sari coarda corect. Nu am găsit un video bun în română, dar revin cu update odată ce dau de el. Dacă ai tu o recomandare, lasă-mi un comentariu mai jos!)
  2. Întărește și psihicul, nu doar stomacul: aici ai atât respingerea impactului negativ pe care l-ar avea știrile care te demoralizează precum și umplerea timpului cu activități care îți țin mintea vie (fie că potrivești cuvinte în rebus sau integrame, alegi sudoku, șah etc.)
  3. Înconjoară-te de oameni care fac sport. Dacă sunt alții delăsători, începeți un challenge împreună. Mărește miza cu un premiu. Acest punct se leagă foarte mult de următorul sfat
  4. Oferă-ți un stimulent după fiecare antrenament – poate fi o baie caldă, sau vizionarea unui episod din serialul preferat, dar ai nevoie de mici momente în care să te stimulezi.
    1. Este un mod bun de a-ți întări voința în crearea noului obicei de mișcare zilnică

Antrenamente diverse pe care le poți face acasă, la birou, alături de familie sau animalele de companie

Trup și minte la birou

Muzică și sărit coarda

Dacă ești interesat și de alte articole despre întărirea motivației și îndeplinirea obiectivelor, citește aici.

Larisa Cristea
Larisa Cristea

Te invit să povestim despre tine, să descoperi cum poți fi fericit cu tine însuți!
Ca sociolog și life coach, lucrez constant cu oamenii din jurul meu la mindset, motivație, stabilire și atingerea obiectivelor personale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: