Slalom printre ghișee

Salut! Bine ai aterizat în România. Un lucru de care ne este multora dintre noi teamă la întoarcerea în țară este acest slalom printre ghișee. Ne gândim la el încă dinainte să ne întoarcem, pentru că știm că vom fi puși pe drumuri. Du-te la ghișeul ăla! Vino la ghișeul celălalt!

Așadar, am hotărât să facem aici un slalom printre ghișee, online. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am creat o pagină dedicată unde vom aduna informații utile despre tot ce trebuie să știi atunci când intri în contact cu administrația locală: adresele instituțiilor publice, mijloacele de transport în comun ce duc acolo și așa mare departe.

Încă de când am pus bazele Înapoi Acasă am vrut să aducem românilor care se întorc din diaspora informații despre cum să treacă mai ușor prin procesul de repatriere. Am scris articole în acest sens, însă vrem mai mult. Vrem să știi exact unde ai de mers în funcție de nevoie și de oraș. Și cum ajungi acolo.

De asemenea, o să-ți spunem și care sunt acele lucruri pe care le poți rezolva online, fără a mai fi nevoie să te deplasezi. Iar pentru asta, am creat secțiunea Happy Administration.

Cum faci slalom printre ghișee?

Vei găsi un articol pentru fiecare oraș, cu detalii despre unde trebuie să mergi și cum ajungi acolo. Fiecărui articol îi vom adăuga și o hartă, ca să îți poți planifica traseul.

Începem cu pași mici. Primul pas este Brașovul, însă ne propunem să strângem cât mai multe orașe aici, în această „hartă”. Să ne asigurăm că vei găsi tot ce ai nevoie pentru ca întoarcerea înapoi acasă să-ți fie ușoară din punctul ăsta de vedere.

Sperăm că vei găsi utile aceste informații, pe care le vom actualiza de câte ori este necesar. Iar dacă vrei să contribui și tu, scrie-ne despre cum au mers lucrurile în orașul tău.