Școală în plină pandemie: cum facem față noilor condiții?

Am scris acum câteva săptămâni un articol despre cum îți poți înscrie copiii la școală atunci când te întorci înapoi acasă. Însă chiar dacă procedura e clară și ai făcut pasul acesta, copiii vor merge la școală în plină pandemie.

Întâlnim la fiecare pas campanii Back to School, însă în acest an sunt toate diferite, pentru că nu știm sigur ce se va întâmpla. Da, există o hotărâre de guvern în sensul acesta, școala începe pe 14 septembrie. Doar că totul depinde de scenariile în care se vor afla școlile, de dorințele părinților, dar și de posibilitățile acestora.

Dacă ai venit înapoi acasă anul acesta și te-ai întors cu cei mici, vei avea nevoie să te adaptezi la noile condiții, care cel mai probabil nu sunt deloc similare cu cele de până acum.

Dacă e Back to School sau nu, copiii vor trebui să continue studiile. Dacă ești părinte, vei avea de înfruntat niște provocări cu totul diferite față de cele ale începuturilor de școală din anii precedenți. Iar asta vine la pachet cu îngrijorările unui colectiv nou, ale unor profesori noi și ale unui sistem complet diferit.

Pe scurt, e o adevărată bătaie de cap.

De aceea, noi îți recomandăm să te înscrii la workshop-ul gratuit Școala în Pandemie cu un click aici, pentru a afla de la o specialistă cum să faci față provocărilor de anul acesta. Mioara Țârulescu de la Aidoma este expert în psihoeducație cu o experiență de peste 14 ani în formarea adulților.

De asemenea, ne-am bucura să ne spui dacă te ajută astfel de recomandări.

Sper că vei fi pregătit/ă să te ajuți pe tine și pe cei mici în cel mai favorabil mod posibil.

Adelina

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: