Săptămâna Europeană a Sportului – Înapoi Acasă

Saptamana-Europeana-a-Sportului-Inapoi-Acasa_Teodora-Stoian.

În perioada 23-30 septembrie sărbătorim Săptămâna Europeană a Sportului înapoi acasă. Prin urmare, am dorit să marcăm acest moment printr-un articol despre micii sportivi români.

Vom vorbi despre performanță și motivație cu Teodora, o gimnastă româncă în vârstă de 12 ani. Află cum a reușit să facă performanță în ciuda lipsurilor financiare și ce planuri are micuța campioană.

23-30 septembrie Săptămâna Europeană a Sportului

După cum știi deja în 2020, în perioada 23-30 septembrie, aproximativ 40 de țări din Uniunea Europeană sărbătoresc Săptămâna Europeană a Sportului.

Această săptămână este că este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, statutul social sau nivelul de pregătire sportivă.

„Avem nevoie să fim activi (#BeActive) în mod regulat – înăuntru, afară – pe toată durata anului pentru a ne ajuta sănătatea mentală și fizică și să sprijinim incluziunea socială.”

Comisia Europeană

Dar care este obiectivul evenimentului Săptămâna Europeană a Sportului?

Chiar dacă evenimentul ține o săptămână, conceptul de #BeActive are ca scop să fie un mindset pe termen lung, pe viață chiar.

Conform comunicatului publicat de Comisia Europeană, timp de 6 ani, Săptămâna Europeană a Sportului a ajutat să reducă criza de sedentarism. Acest eveniment are ca scop încurajarea europenilor de a îmbrățișa un stil de viață sănătos și activ.

Gimnasta Teodora Stoian - Săptămâna Europeană a Sportului - Înapoi Acasă

Cum vrem noi, cei de la Înapoi Acasă să încurajăm sportul în Săptămâna Europeană a Sportului?

Cum altfel, dacă nu printr-o poveste?! O poveste care o să te facă să lăcrimezi. 😀

Primele concursuri gimnasta Teodora Stoian - Săptămâna Europeană a Sportului - Înapoi Acasă

Acum 7 ani antrenorul Cătălin Meran a venit la grădinița din statul Viile, cu un scop. Acela de a găsi și forma viitoarele gimnaste ale României. Pe atunci, Teodora Andreia Stoian avea 5 ani și și-a convins frații să meargă la o probă.

Teodora este un copil crescut la tara într-o familie numeroasă cu 7 frați, părinții divorțați. Deși familia avea multe nevoi, nu a apelat niciodată la nimeni.

Și-a încercat abilitățile la Țară Țară Vrem Campioane Constanța și a trecut proba cu succes. Așa că la 5 ani a început să se antreneze cu gândul să facă performanță în România. De atunci surorile mai mari, împreună cu mama au muncit ca Teodora să nu renunțe niciodată la pasiunea ei.

Povestea Teodorei și dragostea față de sport

A fost greu, dar au trecut peste, chiar dacă acum că e mai mare și cerințele sunt mari mari. Dacă se oferă cineva sa o ajute primesc cu mare drag si îi mulțumesc din suflet.

Copilăria gimnastei Teodora Stoian - Săptămâna Europeană a Sportului - Înapoi Acasă

La început a fost foarte încântată sa descopere lucruri noi. În ciuda faptului că a fost un drum foarte greu de parcurs, nu a renunțat.

Sora ei mai mare, Cristina ne-a povestit că de multe ori nu le-a fost ușor. Toată performanța a implicând eforturi mari atât din partea Teodorei, cât și din partea familiei.

Acum Teodora are deja 12 ani și este o campioană în toată regula. Deși s-a bucurat mai puțin de copilărie, de colegi și a făcut sacrificii, crede că a meritat și dorește să lupte în continuare.

Gimnasta Teodora Stoian-Săptămâna Europeană a Sportului - Înapoi Acasă
Sporty Romania

Ce o motivează să continue pasiunea către sport?

A văzut cât de grea este viața la țară și și-a propus să aibă un viitor al ei, un viitor strălucitor. Chiar dacă casa și familia ei este în România, ar vrea să plece în străinătate. Vrea sa fie cat mai sus și se vede să fie antrenoare și medic în America.

Deja trăiește pentru ceea ce face, a fost la campionate a luat medalii de aur, de argint si de bronz. Sportul devenit o pasiune foarte mare pentru ea și vrea sa devină o campioană ca Nadia Comăneci.

Imagine gimnastă Teodora Andreia Stoian_ Săptămâna Europeană a Sportului - Înapoi Acasă
Sporty Romania

În 2019 a avut câteva concursuri în diaspora și a luat medalii de aur. O altă realizare este că a fost singura care a luat cupa la Onești din tot lotul.

„Are rezultate foarte bune și la sala și la școală. E o fetiță puternică și trece peste orice cu succes!”

Cristina, una dintre surori

Și iată cum valorile României cresc pe zi ce trece, prin puțin curaj și cu multă susținere, dar e păcat că poartă pe umeri povara unei țări împuținată de resurse… Câți astfel de viitori adulți, de oameni performanți să mai lăsăm să plece în diaspora?

Cum pot ajuta și eu comunitatea înapoi acasă?

Poți să Fii Voluntar sau poți să ne împărtășești Povestea Ta cu privire la procesul de repatriere înapoi acasă. 😀

Loredana

<strong><span style="color:#333366" class="has-inline-color">Loredana Dobrea</span></strong>
Loredana Dobrea

Te ascult ca să mă inspir și scriu ca să îi inspir pe ceilalți.
Cred că prin puterea exemplului putem genera o schimbare în bine. Dacă vrei să împărtășești povestea ta către comunitatea Înapoi Acasă, scrie-mi.

Publicat de Loredana Dobrea

Sunt sociolog colaborator în cadrul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală, absolventă a Masterului de Antropologie și Dezvoltare Comunitară și sunt pasionată de zona culturală și social media. Îmi place să mă inspir din experiențele trăite alături de oamenii din jurul meu și mi-ar plăcea să ofer și eu, la rândul meu, inspirație. Totodată pe îmi doresc să dezvolt proiecte pentru comunitate și educație. În timpul liber îmi exploatez creativitatea prin intermediul voluntariatului și activităților creative. Un vis foarte nebunesc este să călătoresc în Asia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: