Cum să crezi în „Înapoi acasă este bine” #sfatutil

sftutil

Mă gândeam zilele acestea la faptul că este posibil ca pentru unii dintre noi, numai gândul că ne-am întoarce în țară, înapoi acasă” să ne sperie. Să considerăm că înapoi acasă  este finalul vieții” și o să fim captivi într-o închisoare cu granițe în loc de pereți și bare. 

Dacă ești pentru prima oară pe site îți spun bine ai venit, în leagănul înapoi acasă – un proiect pentru și despre românii care decid sa îi dea României o nouă șansă, bine meritată. Sunt Larisa Cristea și astăzi povestim despre schimbarea perspectivei, despre cum odată ce modificăm unghiul din care vedem lucrurile, îi dictăm creierului nostru și implicit nouă să ne placă un lucru, care până atunci ne înfricoșa, ne displăcea.

Poți citi articolul sau poți da play înregistrării de mai jos în cazul în care, știi tu, ești omul multitasking.

Cum ajung să schimb unghiul din care privesc întreaga situație?

5 Întrebări care să te ajute să îți schimbi perspectiva și să îți întărească motivația să vii înapoi acasă.

Ia-ți câteva minute libere după ce termini de citit articolul și răsunde sincer, punând cu pixul pe hârtie răspunsul tău la întrebările de mai jos:

  1. Cărui loc îi spun acasă în România? 
  2. Ce îl face să se simtă ca acasă? – adică, care sunt sentimentele și emoțiile pozitive pe care le am când mă gândesc la acel loc, la acea persoană?
  3. Pe cine am alături de mine în călătoria de întoarcere? 
  4. Care este obiectivul meu pe termen scurt pentru care să lupt în fiecare zi
  5. Ce mă motivează să îmi ating obiectivul?

Nimeni nu îți va îngrădi libertatea de mișcare sau gândire. Vei fi tu, în locul în care te-ai născut, sau în care ai decis să te muți din N motive. 

Cum să îmi întăresc motivația de a veni Înapoi Acasă?

Ține mine! Dacă te muți înapoi în România nu înseamnă că viața ta va fi obligatoriu legată permanent de același oraș. Există în continuare destinații de vacanță, oportunități de colaborare internaționale.

Păstrează aproape experiența trăită în altă țară ca să realizezi că ai avut puterea de a reuși pe teren necunoscut. La fel vei putea face și de acum încolo!

Fraze pe care să le ții aproape pentru ridicarea moralului

Pot reuși pentru că:

  • Oriunde mă aflu sunt tot eu, cu aceleași cunoștințe și puteri și am alături de mine comunitatea de oameni care îmi împărtășește obiceiurile, cultura și limba!
  • Sunt EU, mai sigur pe mine, cu o experiență incredibilă în spate, unică.
  • Experiența internațională o pot folosi în ajutorul comunității din care fac parte – îi pot motiva și pe alții să vadă lumea așa cum am cunoscut-o eu.
  • Am libertatea să fiu inovator, să fiu un exemplu.

Din experiența de a fi locuit afară” și de a mă fi întors în țară de fiecare dată, îți spun – în orice țară poți să îți pui planurile în acțiune. 

În orice loc vei merge, vei atrage oameni de partea ta cu care să rezonezi. De ce să nu alegi să faci totuși mai mult pentru țara în care te-ai născut? Pentru că acolo sunt familia și prietenii tăi – și generațiile ce vin, să beneficieze de nou și bun, făcut din mâinile tale.

Cum pot ajuta și eu comunitatea înapoi acasă?

Poți să Fii Voluntar sau poți să ne împărtășești Povestea Ta cu privire la procesul de repatriere înapoi acasă. 

Larisa Cristea
Larisa Cristea

Te invit să povestim despre tine, să descoperi cum poți fi fericit cu tine însuți!
Ca sociolog și life coach, lucrez constant cu oamenii din jurul meu la mindset, motivație, stabilire și atingerea obiectivelor personale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: