Despre noi

Înapoi Acasă este un proiect care a luat naștere în timpul Internship 2.0 by Sorin Tudor și se adresează tuturor românilor care au decis să mai dea o șansă României. Românilor din străinătate care vor să se întoarcă acasă. Ne dorim ca aici să găsești răspunsuri la cât mai multe din întrebările tale despre repatriere.

Loredana Elena Dobrea

Sunt sociolog colaborator în cadrul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală, absolventă a Masterului de Antropologie și Dezvoltare Comunitară și sunt pasionată de zona culturală și social media.

Îmi place să mă inspir din experiențele trăite alături de oamenii din jurul meu și mi-ar plăcea să ofer și eu, la rândul meu, inspirație. Totodată pe îmi doresc să dezvolt proiecte pentru comunitate și educație.

În timpul liber îmi exploatez creativitatea prin intermediul voluntariatului și activităților creative. Un vis foarte nebunesc este să călătoresc în Asia.


Adelina Pavelescu

Sunt un om optimist și îmi place să văd mereu partea plină a paharului. Sunt de părere că nu există probleme, ci doar soluții.

Când m-am izbit de situația în care mai aveam două luni până la plecarea înapoi acasă, am realizat că am o grămadă de întrebări, iar răspunsurile sunt împrăștiate peste tot.

Așa că m-am gândit că experiența prin care trec și un loc în care să fie adunate răspunsurile la întrebările pe care le-am avut, ar putea fi de ajutor mai multor oameni.


Larisa Cristea

Pasionată de cuvinte, povești de viață și oamenii din spatele lor, sunt o persoană care pur și simplu iubește viața și oamenii care apar, rămân sau pleacă din ea.

Sociolog și life coach, am atât activismul cât și cercetarea de piață în sânge, fiind mereu pe baricade în ceea ce privește brandingul, marketingul inteligent și cum să pătrunzi în mintea umană, să o înțelegi și să prevezi ce alegeri va face, care va fi comportamentul său în diferite situații. 

Curiozitatea mă ajută să mă descopăr, să văd frumusețea în lucruri, locuri și oameni. Lucrez constant cu mine și cu oamenii din jurul meu la mindset, motivație. Pe cât posibil sunt sprijin pentru ei și întotdeauna un bun ascultător. 

Cred în puterea fiecărui individ de a evolua, de a se dezvolta și adapta – asta însemnând puterea de a merge înainte orice s-ar întâmpla.  

Ne-au susținut


Ana Maria Teodora Anton

Am studiat Marketing, un domeniu pe care, cu cât îl cunosc mai mult, cu atât mi se pare mai interesant.

IuAm locuit 5 ani departe de România și în timpul asta am învățat să mă adaptez, prima oară într-o țară străină, iar mai apoi acasă. Totodată, experiența asta mi-a demonstrat cât de mult iubesc oamenii și natura, iar pentru asta mi-am făcut din călătorit o pasiune. Astfel, visez să descopăr lumea colț cu colț.

Sunt pasionată de autocunoastere și zi de zi încerc să mă autodepășesc. Iar dacă prietenii mei m-ar descrie, cel mai probabil ar spune că nu au nevoie de cărți motivaționale, pentru asta mă au pe mine.


Iris Alexandra Milea

La origine psiholog, cu interese în zona de comunicare și marketing. Cred în self-improvement, mindset de creștere și în beneficiile și influența pozitivă a unei comunități unite prin împărtășirea de cunoștințe și povești. 

Implicarea în acest proiect a venit inițial ca o temă și s-a transformat mai apoi în dorința de a putea fi de ajutor prin intermediul condeiului, celor care vor să se întoarcă acasă. 

Mai mult, cred în potențialul comunității Înapoi acasă deoarece suntem oameni – influențați de alți oameni, răspundem cognitiv, fizic și afectiv la comportamentele și gândurile oamenilor, și cel mai important, ne ajutăm reciproc.