Cum era să iau o țeapă de £300 pe Shpock

Am povestit într-un articol săptămâna trecută faptul că am ales să vând mobila pe eBay, pentru că mi se pare cea mai sigură formă.

Totuși, la recomandarea câtorva prieteni și văzând că merge destul de greu, am încercat Shpock.

Am pus ieri o mască pentru calorifer, a cumpărat-o cineva, toate bune și frumoase. Au venit oamenii, au plătit, și-au luat produsul și au plecat frumos la ei acasă. Frumos, elegant.

Văzând că a mers așa rapid, am zis să pun și patul, că e ceva ce nu se vinde atât de ușor. Și numai bine că azi de dimineață mă trezesc cu un mesaj. Cineva mă întreba dacă-l mai am:

“Do you still have this? Pls message me 3237928565h29@gmail.com

I-am răspuns și pe aplicație și i-am trimis și mail. Părea un pic ciudățică adresa, dar sincer după ce am văzut frumushik2005 și bombonik4ever nu mă mai surprinde nimic.

Așa că pe lângă mesajul de pe Shpock i-am trimis și un e-mail. Lucru pe care l-am greșit și pe care nu-l recomand. Aplicația are mesaje instante, nu ar fi fost cazul să mut conversația în altă parte. Dar am avut încredere și m-am bucurat că cineva a vrut să-l cumpere imediat cum l-am pus la vânzare.

Așadar, pe mail, conversația a decurs astfel:

Mi-am verificat  contul de PayPal și bineînțeles că nu am primit nimic. De obicei primesc mail de la ei cu notificare imediat cum intră bani, dar ce să vezi? De data asta nu am primit.

Și mă duc în Spam, unde găsesc două mail-uri pe care nici măcar nu le-am deschis (sincer îmi e un pic teamă să le deschid) de la paypaihelpsecure@gmail.com.

Oamenii și-au pus până și logo-ul de la paypal la adresa de mail, lucru pe care îl poate face oricine.

Așadar, orice mail de la PayPal, ar trebui să fie ceva@paypal.co.uk în niciun caz ceva@gmail.com

Am blocat adresa persoanei cu care am vorbit, care nici nu știu dacă o fi fost Deborah sau John. Și am trimis un e-mail la Shpock, să le blocheze accesul. SIncer sper să nu reușească să păcălească pe cineva. Mă gândesc să raportez și la Google ambele adrese.

Ideea este că trebuie avut mare grijă și recomand păstrarea conversațiilor în cadrul aplicației. Iar plata să fie prin intermediul aplicației, fie cash sau prin transfer bancar.

De aceea recomandam eBay, pentru că plata e automată și sigură. Și ieri parcă-mi părea rău, după ce am vândut atât de repede masca aia pentru calorifer. Am aflat ulterior că și Shpock permite conectarea contului de PayPal, dar sincer parcă îmi e și teamă să mai încerc acum.

Cred că pe orice platformă vor exista și oameni răi. Iar unul care nu e atent la detalii poate lua țeapă. Sau unul așa naiv care pune botul la povești cu operații și scaune cu rotile, așa ca mine.

Ce tristă-i lumea asta!

Sper să-ți fie de folos acest articol și să nu pățești niciodată ceva asemănător. Iar dacă pățești, e important să raportezi și să vorbești despre asta.

Adelina

Un gând despre „Cum era să iau o țeapă de £300 pe Shpock

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: