Cont în bancă online în mai puțin de 20 de minute

Săptămâna trecută mi-am deschis un cont în bancă online. Sincer, nu aș fi crezut că e posibil până nu am experimentat asta pe pielea mea. Nu e vorba despre o bancă online, ci despre o bancă tradițională. Mi-am făcut contul în mai puțin de 20 de minute, fără să fie nevoie să mă deplasez.

E important de știut că acest lucru va funcționa doar în condițiile în care deții o carte de identitate românească. Pentru cetățenii străini am povestit în acest articol cum stau lucrurile.

Cum am ajuns să îmi deschid un cont în bancă online?

Aveam de gând să îmi deschid un cont în bancă de ceva timp, însă parcă niciodată nu-i găseam loc în calendar. Ba aveam o întâlnire, ba o programare la dentist. Cert e că timp de vreo lună am tot spus că voi face acel drum la bancă. Și nu s-a întâmplat.

Numai bine că mă plimbam prin Instagram și am dat peste un story al lui Marian Ionescu, din care cu un simplu Swipe Up am ajuns pe pagina salvatoare de timp. Am vrut de la început să scriu despre experiența creării unui cont în bancă în România. Însă nu am știut că îl voi face online.

Care sunt pașii deschiderii unui astfel de cont?

  • După swipe up am ajuns pe pgina BCR George, unde am dat click pe butonul Vreau contul George. Recomand să faci asta de pe telefon, e mai ușor când vei ajunge la partea cu scanatul buletinului.
  • Pentru crearea propriu-zisă a contului, primul pas este identificarea online. Aici vei introduce datele tale personale, vei face o poză cărții de identitate și îți vei face și un selfie. Trebuie să dovedești că tu ești posesorul cărții de identitate. Atenție! Numărul de telefon trebuie să fie de România și să îl folosești doar tu.
  • Apoi urmează partea de informații financiare. Vei avea câteva câmpuri de completat, cu informații despre ce venituri ai și cum intenționezi să folosești contul (economii, credite etc.).
  • Partea care mi-a plăcut cel mai mult este cea în care mi-am ales culoarea cardului. Cred că mi-ar fi plăcut și mai mult dacă ar fi existat și niște opțiuni de design pe card. Dar cred că astea sunt deja fițe. Ai 4 opțiuni dintre care poți alege: verde, roz, albastru deschis și albastru marin. De asemenea, tot în acest pas vei introduce adresa de livrare a cardului.
  • După toate astea, urmează confirmarea identității. Este pasul în care vei primi un apel video automat din partea unui operator BCR. Ce e drept aici am așteptat ceva timp, cred că vreo 7 minute. Altfel, probabil ar fi durat și mai puțin să-mi deschid contul. Vei fi rugat să confirmi câteva date, să arăți cartea de identitate față-verso și ți se vor spune termenii și condițiile contractului. Acum, depinde de tine cât de mult vrei să știi de la operator. Poți cere informații despre cont, facilități și așa mai departe.
  • Urmează descărcarea și semnarea contractului. Acesta are 20 de pagini, așa că, din nou, poate dura mai mult în funcție de cât de atent vrei să-l citești. Eu recunosc că am citit rapid pe diagonală.
  • După acest pas, contul tău va fi creat. Vei primi pe mail contractul în format .pdf și detalii despre cum te poți conecta la contul tău George.

Cum intri în posesia cardului?

Simplu. Îți va fi livrat prin curier în termen de 3-4 zile. În plic vei avea instrucțiunile de aflare a condului PIN, pe care ulterior îl vei putea schimba la orice bancomat.

Sper că ți-a fost util acest articol și că-l vei da mai departe cui crezi tu că are nevoie de el. Dacă vrei să și vizualizezi pe scurt procesul creării contului, cei de la BCR au un video scurt aici. Dacă știi despre alte bănci care oferă posibilitatea creării unui cont în bancă online, te rog să ne spui în comentarii.

Adelina Pavelescu
Adelina Pavelescu

Co-founder & Managing Partner la Înapoi Acasă și scriitoare de povești tot acasă, în casa mea virtuală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: