Cel mai important atribut al tău după întoarcerea în România

Știm cu toții că nu este ușor să te muți dintr-un oraș în altul, mai ales dintr-o altă țară în alta, într-un mediu nou, cu o cultură pe care o cunoști, dar cu care nu mai ești obișnuit. 

Repatrierea este o provocare la fel de mare ca și expatrierea. Întoarcerea în România înseamnă fericire, euforie, emoție, temeri și griji. Dar ce se întâmplă atunci când grija jobului devine una care îți consumă cel mai mult timp și energie? Sau poate că în prima săptămâna de la venirea în țară nu te gândești la job, simțindu-te ocupat de bucuria de fi din nou acasă. 

Oricare este situația ta, jobul va fi o problemă care va apărea mai devreme sau mai târziu. Poți observa că piața de muncă din România nu are o ofertă atât de mare ca cea a țării în care ai locuit, sau că nu găsești nimic care să se adapteze cunoștințelor și aptitudinilor tale.

În acest caz, află că, în anii în care ai stat departe de casă, vrând, nevrând, ai căpătat o cunoștință care te va ajuta să scapi de problema actuală.

Poate ti-ai dat seama deja că vorbesc despre limba pe care ai învățat-o în țara care te-a gazduit în tot acest timp. Chiar dacă la început ai putut să o urăști, azi îți dai seama ca aceasta poate fi cel mai important atribut al tău, ca forță de muncă pe piața din România.  

Nu trebuie să îți faci griji pentru mai multe cunoștințe de care ai avea nevoie. În multe cazuri este de ajuns să cunoști o limbă străină să ai dorință de învățare, iar restul cunoștințelor le vei căpăta din training. 

Mai jos vei găsi o listă cu angajatori care caută personal pentru cunștințele unori limbi străine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, rusă, poloneza, italiana. 

Ana Maria Teodora Anton

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: