Ce faci cu mobila atunci când te muți înapoi acasă?


Plecăm înapoi acasă, de tot! Sau măcar sperăm că vom reuși, ținând cont de situația asta minunată în care ne aflăm.

Biletele de avion sunt luate deja, timpul zboară prea repede, iar noi avem un apartament plin cu mobilă de care trebuie să scăpăm.

Întrebarea firească atunci când am luat decizia să plecăm acasă definitiv a fost: Ce facem cu mobila? O luăm cu noi? O vindem? O donăm? O lăsăm aici?

Așa că dacă și tu te-ai gândit să mai dai o șansă României, m-am gândit să-ți povestesc despre toateopțiunile astea, ca să-ți fac viața o secundă mai ușoară.

Ai nevoie de un plan

În primul rând, e bine să faci o listă cu toate lucrurile de care vrei să scapi. Fie că ai doar un pat sau absolut toată mobila din locuință este a ta, trebuie să știi exact ce rămâne cu tine și ce nu.

În cazul în care te hotărăști să păstrezi unele lucruri, îți recomand să compari costurile (bani + timp).

Ține cont că dacă vrei să le trimiți acasă o să te coste un anumit preț pe kg, asta dacă nu ai pe cineva care e dispus să-ți facă acest serviciu gratuit (dacă-l găsești, trimite-l și la mine, te rog :D).

Când ai decis care-s alea 3 – 5 – 7 lucruri pe care NU le mai vrei, te întorci la opțiunile de care ziceam mai sus.

Cum procedezi cu lucrurile pe care NU vrei să le păstrezi?

Prima opțiune ar fi să întrebi proprietarul dacă e interesat să îți facă un discount la chirie și să păstreze mobila. De cele mai multe ori nu o să meargă, dar merită încercat! Poate ai norocul să accepte și atunci ai scăpat de una dintre cele mai mari bătăi de cap.

Ce faci totuși în cazul în care proprietarul își vrea locuința înapoi la fel de goală ca fata de la pagina 5?

Să o donezi ar fi probabil cel mai ușor. Cine nu vrea chestii gratis? Asta n-ar presupune niciun cost pentru tine și cel mai probabil ai scăpa de toate lucrurile în 2 timpi și 3 mișcări.

Ce îți recomand însă, este să investești un pic de timp și să încerci să scoți niște bani. O să-ți prindă foarte bine când te muți, fie pentru altă mobilă, fie pentru orice altceva în cazul în care te muți într-o locuință deja mobilată.

Adelina

2 gânduri despre „Ce faci cu mobila atunci când te muți înapoi acasă?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: