Ce ai în vedere atunci când îți vinzi mobila folosită?


Dacă ai decis să te muți înapoi acasă și să îți vinzi mobila, am adunat aici câteva recomandări pe acest subiect, în speranța că-ți vor fi de folos.

Prețul corect

  • Înainte să te apuci de dat sfoară în țară că vinzi ce ai prin casă, ar trebui să pui pe o hârtie prețurile cu care vrei să le vinzi. Nu e tocmai ușor să stabilești prețul corect, așa că vei avea nevoie de puțină documentare.
  • Ar fi ideal să-ți amintești de unde ai cumpărat toate produsele, ca să le cauți și să vezi care este prețul actual de vânzare. Chiar dacă nu găsești exact aceleași lucruri, sigur vor fi unele similare cu care poți compara.
  • În funcție de starea pe care o au lucrurile pe care le vinzi, prețurile ar trebui să fie cu cel puțin 25% mai mici decât al celor noi.
  • Poți să folosești o strategie de preț flexibil și să setezi o limită inferioară pentru vânzare: care este cel mai mic preț cu care aș vinde canapeaua?
  • E bine să ai în vedere și produsele similare de pe site-urile cu produse second hand. Asta te ajută să nu sub-evaluezi, dar nici să supra-evaluezi produsul.

Cine cumpără?

Primii oameni pe care îi întrebi sunt apropiații. Dacă ai familie sau prieteni care locuiesc aproape, întreabă-i prima dată pe ei. Chiar dacă nu știi dacă au sau nu nevoie, e bine să apelezi prima dată la cei pe care îi cunoști.

E important totuși să ții cont de faptul că ai ales să vinzi și nu să donezi. Așadar, ține cont de prețurile pe care le-ai stabilit, chiar dacă e vorba de apropiați. Știi vorba aia: Frate, frate, dar brânza-i pe bani! Până la urmă chiar dacă vrei să scapi de mobilă, e bine să faci asta în avantajul tău.

Ar fi ideal dacă ai găsi cumpărători așa, ca să nu-ți mai bați capul cu următoarea metodă. Totuși, dacă nu ai pe nimeni care ar vrea să cumpere, va trebui să treci la pasul următor.

Unde vinzi?

Indiferent de țara în care locuiești, cel mai bine este să vinzi online. Există o mulțime de platforme pe care poți face asta gratuit.

Noi am folosit eBay, pentru că e cea mai populară. În plus, este prezentă în 100 de țări la nivel mondial, așa că ai destul de multe șanse să existe un domeniu ebay.țara-ncareeștitu.

Dacă alegi să folosești opțiunea asta, găsești aici câteva tips & tricks pentru a vinde pe eBay.

O altă platformă pe care oamenii vând mobilă second-hand este Shpock. Spre deosebire de eBay însă, acesta este prezent în doar 6 țări: Marea Britanie, Norvegia, Austria, Germania, Suedia și Italia.

Dacă ești în Spania, poți folosi Vacia tu Casa, iar pentru SUA 5Miles.

Poți folosi, de asemenea, Facebook Marketplace. E foarte ușor de folosit și poți să promovezi ce vinzi și pe grupurile de Facebook. Trebuie doar să ții cont că nu ai siguranța plății, iar nici vânzătorul nici cumpărătorul nu au recenzii. Dacă nu ai o problemă cu lucrurile astea, e probabil cea mai accesibilă opțiune.

Transport

Fiind vorba de lucruri destul de voluminoase, îți recomand să le vinzi cu colectare în persoană. Astfel eviți să te chinui cu găsit transport de fiecare dată și nici nu va trebui să plătești pentru asta.

Dacă ai găsit acest articol util, ți-am fi recunoscători să-l dai mai departe și prietenilor tăi care vor să se mute înapoi acasă.

Adelina

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: