3 moduri prin care îți poți găsi mai ușor un loc de muncă

Fie că ești freelancer, om de HR, mămică sau candidat 45+ întors înapoi acasă, în articolul de astăzi vei afla cum poți să găsești sursele de informare pentru a găsi cele mai bune oferte de muncă.

Astăzi vei citi despre cum poți găsi comunități cu oferte de muncă. Cum tu te gândești zi de zi dacă vei găsi angajatorii potriviți, să știi că așa gândesc și unii angajatori.

De cele mai multe ori e „match” când angajatorii se întreabă:

„Cum să atragem mai mulți candidați?

„Către ce categorii de candidați să ne îndreptăm pentru a crește retenția?”

Cum am putea să atragem profesioniștii?”

Când este „match”? Am observat că atunci nevoile ambelor părți sunt acoperite lucrurile merg strună. Spre exemplu, dacă pentru o mămică este mai important să petreacă timpul cu copilul ei, o ofertă de muncă de acasă este mai mult decât ce trebuie.

S-au creat tot felul de site-uri cu joburi despre care am vorbit săptămâna trecută, pe care îl poți accesa aici. Totodată, poate nu ai aflat, dar există și comunități de Facebook strâns legate de oameni.

De multe ori poți să îți găsești un job la Oracle, de exemplu doar pentru că un angajat a postat fie pe profilul personal, fie pe un grup de Facebook că există o oportunitate deschisă acolo.

Ce e Facebook din perspectiva unui candidat?

Facebook este un LinkedIn mai informal.

Începând să gândești așa, vei observa că deodată vei căuta mai multe oportunități de locuri de muncă decât de pe site-urile cu job-uri. Pe deoparte poate reprezenta un avantaj, pentru că e altfel să fii mai mai conectat cu alți oameni.

Totuși, pe de altă parte, dacă rămâi conectat/ă doar în zona aceasta de social media, riști să pierzi legătura cu modalitatea formală de a aplica la job-uri și pe site-urile de job-uri.

1. Ce fel de pagini mă ajută să găsesc job-uri?

În funcție de domeniul pe care îl cauți, poți urmări paginile companiilor/ organizațiilor și agențiilor care ar putea să fie din zona da te interes. Hai să spunem că ești cunoscător de limbi străine și vrei să muncești în București, poți începe cu Oracle, Amazon, Electronic Art și multe altele.

Atenție la ce te uiți, pentru că de obicei unele companii își creează și pagini dedicate pentru cariere. Uite un exemplu de la una dintre companiile care sunt căutate de către vorbitorii de limbi străine este Electronic Arts Romania: People, Games & Careers.

2. Ce fel de oameni să urmăresc ca să găsesc oferte de muncă?

De preferat poți începe să urmărești oameni care lucrează în HR și au creat micro-comunități în jurul lor și postează tot felul de oportunități deschise.

Eu obișnuiesc că urmăresc oameni de HR din sfera mea, dar și oameni care lucrează la companii de marketing. De multe ori mi-au atras atenția anunțurile de la agențiile de marketing precum cele de la MTH Digital sau Mavericks. The agency:

3. Ce fel de grupuri de Facebook să caut?

Am început să creez o mică listă, pe care sper să o dezvoltăm pe viitor într-o serie de pastile informative:

Comunități incluzive:

  1. She is MOM – un grup de Facebook creat cu scopul promovării oportunitățiloe de muncă de acasă, cu program part-time.
  2. Work At Home Moms Romania – un grup pentru mămici care au tot felul de pasiuni și încearcă să creeze un business din pasiunile lor.
  3. Comunitatea “Angajez 45 plus” – un grup creat pentru promovarea angajatorilor incluzivi.
Comunități pentru oameni de HR
  1. HR Hub
  2. Creat HRs Community
Comunități pentru freelanceri:
  1. Locuri de muncă Asistenti Medicali Romania
  2. Viata de freelancer
  3. Freelanceri NO.MAD Talks
  4. Freelancer Romania
  5. Viata de freelancer Romania

La ce să fiu atent/ă?

Atunci când introduci la search domeniul sau sintagma „locuri de muncă” + domeniu „IT/ HR/ Marketing etc.” vei găsi la sugestii grupuri în funcție de interesele tale (vezi imaginea de mai jos).

Ideal ar fi să completezi formularele pe care le vezi imediat după ce apeși butonul de „Join” . Îți sugerez să faci asta pentru că, dacă nu completezi toate câmpurile, se poate întâmpla ca cererea de aderare să-ți fie respinsă.

Trebuie să mai știi că Facebook poate să te dezavantajeze, alterându-ți imaginea în fața angajatorului. De multe ori, am auzit oameni de HR, care înainte de interviu, îi caută pe candidați și pe Facebook să vadă ce postează.

Desigur, cred că nimeni nu vrea ca angajatorul să știe de beția de vara trecută din Vamă… Deci e bine să fii precaut/ă și să ai grijă ce comportament adopți pe Facebook, acest LinkedIn mai informal.

Va urma…

Așa cum ți-am mai spus și în materialul anterior despre resurse utile, când vrei să îți găsești un loc de muncă e important să te uiți din mai multe perspective pentru a-ți maximiza șansele. De aceea, în fiecare sâmbătă îți voi scrie aici, pe inapoiacasa.com, un articol pe acest subiect.

Sâmbăta viitoare vom vorbi despre CV, cum să arate și câteva păreri din piața forței de muncă.

Până atunci, te invit să ne urmărești pe pagina noastră de Facebook. 🙂

Publicat de Loredana Dobrea

Sunt sociolog colaborator în cadrul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală, absolventă a Masterului de Antropologie și Dezvoltare Comunitară și sunt pasionată de zona culturală și social media. Îmi place să mă inspir din experiențele trăite alături de oamenii din jurul meu și mi-ar plăcea să ofer și eu, la rândul meu, inspirație. Totodată pe îmi doresc să dezvolt proiecte pentru comunitate și educație. În timpul liber îmi exploatez creativitatea prin intermediul voluntariatului și activităților creative. Un vis foarte nebunesc este să călătoresc în Asia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: